Wat doe ik

 Pedicure

De eerste keer dat u komt voor een behandeling zal er een anamnese voorafgaand aan de behandeling worden afgenomen. Dit houdt in dat er enkele (medische) gegevens worden genoteerd, bestaande klachten worden besproken en uw voeten zullen worden geïnspecteerd en in kaart gebracht. Vervolgens worden uw voeten behandeld.

Een basisbehandeling duurt ca. 45 minuten.

Deze behandeling bestaat uit:

  • het knippen van de nagels en verzorgen van de nagelomgeving,
  • het behandelen van verdikte en/of schimmelnagels,
  • het verwijderen van likdoorns,
  • het verwijderen van overtollig eelt en behandeling van kloven,
  • het drukvrij leggen van pijnlijke plekken.
  • De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een voetencreme afgestemd op uw voeten.

Diabetespatiënten

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. De voeten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is speciale behandeling geboden.

De voeten van diabetespatienten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele voetverzorger / pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening ‘Diabetische Voet” te gaan.

Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geef ik u adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen.

Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Regelmatige controle en behandeling door de pedicure kan ernstige gevolgen voorkomen!

Pedicurebehandelingen bij diabetici komen veelal in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Informeer voor de zekerheid ook bij uw zorgverzekeraar.

Reuma

Bij een aantal reumatische aandoeningen zijn ook de voeten betrokken en vaak openbaren de symptomen zich juist daar.

In het begin van de reuma wordt 20% van de patiënten al geplaagd door voetklachten en uiteindelijk krijgt maar liefst 90% daar mee te maken.

Voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en standveranderingen van de voet.

Nagelreparatie

Het is bij mij mogelijk om uw nagel te herstellen. Wellicht herkent u zichzelf in onderstaande foto. Komt u dan gerust bij mij langs!

     

Diverse zorgverzekeraars vergoeden (deels) behandelingen bij de pedicure. Informeer dus bij uw zorgverzekeraar naar een mogelijke vergoeding.